Skocz do zawartości

Audi Klub Podkarpacie używa ciasteczek. Tutaj dowiesz się czym są. Aby zaknąć tą wiadomość kliknij:    Akceptuję ciasteczka


Tanie części samochodowe do Audi w iParts.pl


Użytkowników którzy posiadali konta na starym systemie, prosimy o skorzystanie z opcji przywracania hasła żeby nie dublować sobie kont.


1.9 AWX Ciężkie palenie


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 Mateusz A4 b6

Mateusz A4 b6
  • Użytkownicy
  • 6 postów
  • SkądBoguchwał
  • Model:Audi A4 B6
  • Silnik:1,9 TDI AVB

Napisano 24 lipiec 2016 - 01:05

Witam wszystkich
mam mały problem z  A4 B6 1.9 AWX  mianowicie auto ciężko pali  trzeba chwilę kręcić i zapali  czy ciepły czy zimny pali tak samo ciężko
brak błędów w sterowniku silnika  wtryski ok 
Przy normalnym odpalaniu  kręci kręci i załapie  a w momencie kiedy wcisnę nawet delikatnie pedał gazu odpala na strzała
a przy podpalaniu bez dodania gazu kręci   jak przy minusowej temp. ze spaloną świecą

Ktoś się spotkał z czymś takim ?



#2 bruno

bruno

    Moderator

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 804 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 24 lipiec 2016 - 10:54

może się zapowietrzać, nie masz wycieku żadnego?

bruno@audipodkarpacie.pl


#3 Mateusz A4 b6

Mateusz A4 b6
  • Użytkownicy
  • 6 postów
  • SkądBoguchwał
  • Model:Audi A4 B6
  • Silnik:1,9 TDI AVB

Napisano 24 lipiec 2016 - 12:42

wycieku nie ma
pompka paliwa dobija
dziwne jest to ze doda się delikatnie gazu i w tedy odpala na strzała a bez gazu kręci i kręci
 



#4 Ziomuś

Ziomuś

    Administrator

  • Administracja
  • 3802 postów
  • SkądRzeszów
  • Model:Audi A6 C5
  • Silnik:2,7 BiT AJK

Napisano 24 lipiec 2016 - 20:33

i błędów żadnych nie wywala?


www.BizzWeb.pl- Strony internetowe, grafika komputerowa!


#5 Ziomek

Ziomek

    Konstruktor

  • Klubowicz
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 472 postów
  • Skądok Mielca
  • Model:A6 c5
  • Silnik:1.8T ANB

Napisano 24 lipiec 2016 - 21:20

Jaki kąt synchronizacji wałka? 



#6 Mateusz A4 b6

Mateusz A4 b6
  • Użytkownicy
  • 6 postów
  • SkądBoguchwał
  • Model:Audi A4 B6
  • Silnik:1,9 TDI AVB

Napisano 24 lipiec 2016 - 21:21

żadnych błędów



#7 Mateusz A4 b6

Mateusz A4 b6
  • Użytkownicy
  • 6 postów
  • SkądBoguchwał
  • Model:Audi A4 B6
  • Silnik:1,9 TDI AVB

Napisano 24 lipiec 2016 - 21:22

kąta synchronizacji wałka nie sprawdzałem jeszcze



#8 Bozmek

Bozmek

    Świeżak

  • Użytkownicy
  • Pip
  • 10 postów
  • Skądpodkarpacie
  • Model:B4
  • Silnik:1.9 TDI 1Z

Napisano 27 lipiec 2016 - 15:29

Spr synchronizacje kata


1Z+soft by kostrz

#9 Mateusz A4 b6

Mateusz A4 b6
  • Użytkownicy
  • 6 postów
  • SkądBoguchwał
  • Model:Audi A4 B6
  • Silnik:1,9 TDI AVB

Napisano 27 lipiec 2016 - 22:15

problem został rozwiązany
sprzedający audika  wymienił  włącznik świateł na tanią podróbę 
po wymianie przełącznika na  orginał problem z odpalaniem znikną  auto odpala na strzała  czy zimny czy ciepły silnik



#10 Ziomuś

Ziomuś

    Administrator

  • Administracja
  • 3802 postów
  • SkądRzeszów
  • Model:Audi A6 C5
  • Silnik:2,7 BiT AJK

Napisano 29 lipiec 2016 - 11:54

włącznik od świateł? tego to bym się w życiu nie spodziewał


www.BizzWeb.pl- Strony internetowe, grafika komputerowa!


#11 Ziomek

Ziomek

    Konstruktor

  • Klubowicz
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 472 postów
  • Skądok Mielca
  • Model:A6 c5
  • Silnik:1.8T ANB

Napisano 31 lipiec 2016 - 08:03

Podejrzewam że problem leżał/leży w innym miejscu (kiepskie paliwo?) a poprawa złożyła się z wymianą włącznika.






Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych